Onderhoud door Motorhuis Bakker

Onderhoud door Motorhuis Bakker

Laat je motor onderhouden door onze ervaren monteurs

Het onderhoud van je motor is niet alleen belangrijk voor de conditie van je motor, maar ook voor je eigen veiligheid en die van andere weggebruikers. Onze vakkundige monteurs plannen je motor graag in voor onderhoud en/of reparatie.

Onderhoud en reparatie

Onderhoud en reparatie wordt altijd volgens fabrieksvoorschriften uitgevoerd. Onze monteurs zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Weten dat je motor door een vakkundige monteur onder handen wordt genomen, geeft altijd vertrouwen.

Vervangend vervoer

Onderhoud en reparatie wordt altijd volgens fabrieksvoorschriften uitgevoerd. Onze monteurs zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Weten dat je motor door een vakkundige monteur onder handen wordt genomen, geeft altijd vertrouwen.

Diagnose apparatuur

Als officieel dealer van Honda, Kawasaki en Suzuki werken we altijd met gereedschappen en onderdelen die deze motorfabrikanten voorschrijven. Voor andere merken beschikken we ook over uitstekend gereedschap. De werkplaats is voorzien van diagnose apparatuur om de motor af te stellen en uit te lezen. Hierdoor zijn de monteurs in staat om reparaties gericht uit te voeren.

Afspraak maken

Voor een grote of kleine beurt, een wintercheck  (Geldig van 1 oktober tot 31 januari) een reparatie of schadeherstel is het mogelijk om een afspraak te maken. Op werkdagen (dinsdag tot en met zaterdag) kun je telefonisch contact opnemen via 0591 -  521 279.

Laat direct even weten of je gebruik wilt maken van vervangend vervoer. Het zou vervelend zijn dat er geen motor beschikbaar is op het moment dat jij komt. Als je in Groningen, Drenthe of Overijssel woont, kun je in overleg gebruikmaken van onze haal- en brengservice.

Let op: Bij vervangend vervoer heb je wel een eigen risico van € 995,-.

Tip: Mocht je een afspraak willen maken voor een wintercheck, zorg ervoor dat je niet op het laatste moment wacht. De kans is groot dat de planning van de werkplaats aan het eind van het motorseizoen vol is.

Tips motoronderhoud

Naast een grote en kleine beurt is het van belang om de motor regelmatig te onderhouden. Het betreft hier om het onderhoud van motoronderdelen die je – als je over enige kennis en handigheid beschikt – zelf kunt uitvoeren. Uiteraard ben je altijd welkom in onze werkplaats.

We adviseren om regelmatig de volgende onderdelen te onderhouden / controleren :

Bandenspanning

Door regelmatig de spanning te controleren verleng je de levensduur van de banden. Voor de exacte bandenspanning kunt u ons natuurlijk altijd telefonisch contact opnemen via 0591 - 521 279.

Motoraccu

Door de motoraccu in de winter aan een druppellader te zetten, houd je langer plezier van de accu en bespaar je geld.

Ketting

Het is zeker aan te raden om de ketting na elke 600 km. te controleren en te smeren.

Remmen

Voor een remmencontrole kunt u altijd op werkdagen langskomen. Mochten de remmen aan vervanging toe zijn, zullen we dit met je bespreken.

Vloeistoffen

  • Tank de motor altijd vol voordat deze in de winterstalling gaat.
  • Voeg een fuel stabilizer toe.
  • De brandstof blijft tot het nieuwe motorseizoen begint in een uitstekende staat.
  • Gebruik na de winterstalling een carburateur of injectie- en kleppenreiniger.

Verlichting

Voor een verlichtingscheck kun je altijd op werkdagen langs komen. Mocht de verlichting niet in orde zijn, zullen we dit met je bespreken.

Motorslot

Voor je motor adviseren we je een ART4 goedgekeurd slot aan te schaffen. Dit motorslot voldoet aan voorwaarden van een diefstalverzekering. Onze medewerkers informeren je graag.

Algemene tips voor motoronderhoud

  • Gebruik altijd een motorhoes als je motor buiten moet staan. Je bespaart op deze manier op onderhoud en extra kosten.
  • Als je veel in de regen rijdt, is het zeker aan te raden om de motor regelmatig te wassen.

In onze webshop vind je producten voor het onderhouden van je motor. Voor onderhoudsproducten en vragen over het onderhoud kun je van dinsdag tot en met zaterdag ook in onze showroom terecht!

Heb je vragen? Bel ons op 0591-521279 of stuur een e-mail naar [email protected] We helpen je graag!