Motorhuis Bakker, van motor hobbyist tot gerenommeerd motordealer

In 1967 is Jakob Bakker begonnen met zijn bedrijf. Althans de hobby van zijn vader Ebel Bakker werd voortgezet door Jakob. In die jaren wedden Jakob, en zijn vrouw Christina niet te vergeten, niet op één paard. Er waren meerdere activiteiten waar het echtpaar Bakker zich mee bezighield. Vele jaren voerden ze maar liefst vier beroepen tegelijk uit! Jakob was namelijk in die tijd boer - of netter gezegd agrariër - , petroleum-, hout- en motorfietshandelaar.

Succesvolle motorverkoop

De motorfietsen werden een verkoopsucces. Begin jaren zeventig werd daar dan ook de focus opgelegd. Het ging steeds beter, steeds mooier. Jakob verkocht steeds meer motoren. De motorfietsen werden de hoofdbron van hun inkomsten. Hij had daarbij veel aan de steun van vrouw Christina, die ook veel arbeid verrichtte om tot de successen te komen.

Naast de motoren kwam er vervolgens ook de verkoop van motorkleding. Dit was óók geen slechte zet. Hierdoor werd het nog drukker en drukker.

Pand aan de Tramwijk 1974

Nieuw pand Motorhuis Bakker

De schuur die als motorzaak fungeerde, bleek na een kleine tien jaar veel te klein. Na lang wikken en wegen werd een grote stap gezet. Met gezond verstand en twee paar goede armen en benen werd besloten om op een aangekocht stuk grond aan het Noordveenkanaal een compleet nieuwe motorzaak te gaan bouwen!

Aanbouw huidig pand 1979.jpg

De nieuwe motorzaak moest een kelder krijgen zo groot als de begane grond. Zo gezegd, zo gedaan. Begin 1980 was de bouw gerealiseerd. De deuren van Motorhuis Bakker aan het Noordveenkanaal in Nieuw-Weerdinge werden geopend voor publiek.

Huidig pand 1983

Aanbouw huidig pand 1979

Motoren importeren

Begin jaren tachtig waren geen goede jaren voor Jakob en Christina, maar ze hebben zich erdoorheen geslagen. Dit veranderde eind jaren tachtig, begin jaren negentig. De motorverkoop kwam weer in de lift. In die jaren werden veel motoren geïmporteerd uit de Verenigde Staten om optimaal aan de sterk stijgende vraag te voldaan.

Autoverkoop

In 1995 kwam zoon Emile van school. Hij begon in Stadskanaal een tweede vestiging onder de naam Motorsportcentrum Stadskanaal. De jaren voordat Emile hier werkzaam was, werden er motoren verkocht. Dit gebeurde echter niet geheel naar tevredenheid. Er werd besloten om de verkoop van motoren stop te zetten en te gaan richten op de autoverkoop. Mede om te voorkomen dat Emile geen concurrent werd van zijn vader. De naam is uiteindelijk ook veranderd in Emile Bakker Auto’s.

Nieuwe generatie Bakker

In 2006 werden beide bedrijven (Emile Bakker Auto’s en Motorhuis Bakker) samengevoegd op het Noordveenkanaal, waar Emile tot op heden de autoafdeling runt. Zijn zus Maroël runt de motorzaak. Samen zijn ze verantwoordelijk voor het familiebedrijf! Helaas is Jakob op 13 september 2021 onverwacht overleden. Een vreselijk gemis voor ons allemaal. Maar wij zullen met dezelfde liefde en passie zijn erfgoed en levenswerk voortzetten. Zoals hij zelf zou zeggen, deurzett’n, kop d’r veur!

Jakob Bakker

Auto- en motorcentrum Nieuw-Weerdinge

Het familiebedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een mobiliteitscentrum voor auto’s en motorfietsen. Een unieke mogelijkheid om je auto in te ruilen voor een motor of andersom. Ook is onze motorkleding afdeling enorm gegroeid de laatste jaren, zowel in de winkel als online!

De sfeer van een ouderwets familiebedrijf is nog steeds onze drijfveer: service staat voorop! Zoals vader Jakob zijn kinderen heeft geleerd: 'Een motor verkopen is niet zo moeilijk, de tweede en de derde wel. Zorg dat iedereen tevreden is!'

 

Motorkleding en webshop

De afgelopen 20 jaar is er ook steeds meer nadruk gelegd op de verkoop van motorkleding, helmen en accessoires. Deze collecties zijn zoals jullie van ons gewend zijn  met zorg en beleid samen gesteld zodat je zeker weet dat je met goede producten thuis komt. Onze voorraad motorkleding is gekoppeld aan onze voorraad in onze webshop. Zo kun je altijd onze actuele voorraden checken. Heb je vragen over producten? Mail, bel of whatsapp ons op 0591-521279. Ons gehele team staat voor je klaar.

Voel je welkom in Nieuw-Weerdinge. De koffie staat altijd klaar! En de auto’s en motorfietsen natuurlijk ook!