Moto Morini

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Moto Morini Motoren

 

Moto Morini heeft een passie voor motorrijden en streeft ernaar om motorfietsen te produceren die de beste rijervaring bieden. Bij Motorhuis Bakker streven wij naar dezelfde motorervaring, heeft u interesse in één van onze occasions of wellicht wel een splinternieuwe motor. Neem gerust vrijblijvend contact op met één van onze verkoopspecialisten, zij helpen bij maken van de juiste keuze bij jouw wensen. 

      

Moto Morini vindt zijn oorsprong vanaf 1936 in het Italiaanse Bologna. Een van de meest iconische modellen van Moto Morini is de roemruchte 3½, die voor het eerst werd geproduceerd in 1971. Dit model was erg populair vanwege zijn unieke ontwerp en betrouwbare prestaties.

 

Nadat de fabriek in de tweede wereldoorlog plat gebombardeerd is, begint Alfonso Morini opnieuw en komt in 1946 met de eerste motorfiets, een 123cc. In de jaren 50 ging Moto Morini ook de circuits op met twee- en viertakten waarbij ook, later wereldkampioen, Agostini zijn eerste races in de jaren 60 reed op een Moto Morini.

 

Vele jaren later, nadat het merk Moto Morini was getransformeerd naar een ontwikkelingsbedrijf koopt familie van Franco Morini in 1999 Moto Morini terug van het eveneens Italiaanse Ducati. Moto Morini Spa wordt opgericht in 2003 en ontwikkelden ze in 2005 een sterke 1200cc V-Twin met maarliefst 140PK. Het motorblok wordt in de daarop volgende jaren gebruikt in diverse modellen zoals de Corsaro, Milano en Super Scrambler. Nadat deze motoren zijn omgekeurd naar de euro 4 norm wordt het bedrijf in 2018 over genomen door het Chinese Zhongneng Vehicle Group. Dit bedrijf streeft er naar om het hart van de Gouden Adelaar in het merk te houden en komt nu met de 650cc euro-5 twin. In 2021 en 2022 word dit blok geleverd in de nieuwe X-Cape.