HJC

HJC motorhelmen bij Motorhuis Bakker

HJC is de beste verkochte motorhelm in de collectie van Motorhuis Bakker, uiteraard wordt deze collectie ieder jaar met zorg door de vakbekwame medewerkers van Motorhuis Bakker samengesteld. Je vindt in onze collectie een ‘budget-collectie’, dit zijn vaak oudere modellen HJC helmen die hun kwaliteit en veiligheid allang hebben bewezen die weer in een nieuw jasje worden gestoken, doordat de schaal van deze helmen allang terug verdiend zijn worden deze weer voor een goedkopere versie van de HJC helm gebruikt. Zo heb je een goedkopere helm maar ben je wel verzekerd van de kwaliteit en veiligheid die HJC helmen bieden.

Als je op zoek bent naar een nieuwe helm, dan is de kans erg groot dat je de naam HJC al eens hebt gehoord. HJC is een van de grootste motorhelmen fabrikant ter wereld en staat bekend om hun uitstekende kwaliteit, comfort en stijl.

Geschiedenis van HJC helmen

HJC is een Zuid-Koreaanse fabrikant van motorhelmen die in 1971 werd opgericht. Het bedrijf begon als een kleine fabrikant van helmen voor de lokale markt, maar groeide al snel uit tot een van de grootste spelers op de wereldwijde markt voor motorhelmen.

In de jaren '80 en '90 richtte HJC zich vooral op de Amerikaanse markt en werd het een belangrijke leverancier van helmen voor professionele motorsportevenementen zoals de MotoGP en de NASCAR. Inmiddels is HJC uitgegroeid tot een merk dat in meer als 65 landen, wereldwijd wordt verkocht.

Kwaliteit en veiligheid van HJC helmen

Een van de belangrijkste redenen waarom HJC helmen zo populair zijn, is de kwaliteit en veiligheid van hun producten. HJC werkt nauw samen met professionele racers om ervoor te zorgen dat hun helmen voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. En zoals we al eerder hebben genoemd worden ‘oude’ schalen van helmen weer gebruikt voor een nieuwe goedkopere versie. Hierdoor is en blijft de kwaliteit gewaarborgd.

Alle HJC helmen zijn voorzien van een harde buitenschaal van polycarbonaat of fiberglas, deze bescherming biedt bij een val of botsing met je motor. Daarnaast hebben de meeste HJC modellen een geavanceerde binnenschaal van EPS (expanded polystyrene), die de schokken opvangt en de impact verspreidt bij een eventueel ongeval.

Veel HJC helmen zijn ook voorzien van een Pinlock-vizier, dat condensvorming voorkomt en een helder zicht biedt bij alle weersomstandigheden. Dit is vooral handig voor rijders die regelmatig in vochtige of koude omstandigheden rijden. Bij veel helmen wordt dit pinlock vizier gratis meegeleverd, bij andere is het vizier pinlock voorbereid en kun je deze pinlock er los bij kopen.

Comfort en pasvorm

Naast de kwaliteit en veiligheid van HJC helmen, staat HJC ook bekend om hun comfort en pasvorm. HJC helmen zijn ontworpen om perfect aan te sluiten op het hoofd van de rijder, waardoor ze niet alleen veilig zijn, maar ook comfortabel om te dragen. De ervaring van Motorhuis Bakker is dat de pasvorm echt perfect is.

Veel HJC helmen hebben een geavanceerd ventilatiesysteem dat zorgt voor een goede luchtcirculatie en koeling tijdens het rijden. Daarnaast zijn veel modellen voorzien van uitneembare en wasbare voeringen, waardoor ze gemakkelijk schoon te maken zijn en fris blijven. Vaak is deze binnenvoering ook weer te vervangen. Hierdoor blijf je verzekerd van een ‘frisse’helm.

Stijl en design HJC motorhelmen

Stijl en design van HJC-helmen zijn zeer belangrijk, niet alleen voor de looks, maar ook voor de functionaliteit en veiligheid van je helm.

Een van de belangrijkste kenmerken van de stijl van HJC-helmen is hun aerodynamische ontwerp. Het ontwerp van de helm is gemaakt om de luchtweerstand te minimaliseren en de stabiliteit van de helm te verbeteren, vooral bij hoge snelheden. Dit is belangrijk omdat het de veiligheid van de motorrijder te verhogen en vermoeidheid te verminderen tijdens lange ritten.

Het ontwerp van HJC-helmen is ook gericht op comfort en gebruiksgemak. De helmen zijn ontworpen om makkelijk te dragen en te gebruiken, met intuïtieve en goed geplaatste bedieningselementen. Bovendien zijn HJC-helmen vaak lichtgewicht, wat de algehele draagbaarheid en het comfort verbetert.

HJC-helmen hebben ook een breed scala aan ontwerpen en stijlen om uit te kiezen. Of je nu op zoek bent naar een sportieve, agressieve look of een meer retro en tijdloos ontwerp, HJC heeft een helm die bij jou past. Daarnaast biedt HJC een uitgebreid assortiment kleuren en grafische ontwerpen aan om aan de persoonlijke stijl en smaak van de motorrijder te voldoen.

Bovendien zijn HJC-helmen ontworpen om aan de hoogste veiligheidsnormen te voldoen. De helmen worden uitgebreid getest en gecertificeerd door verschillende internationale normeringsinstanties, zoals de DOT (Department of Transportation) in de Verenigde Staten en de ECE (Economic Commission for Europe) in Europa.

Kortom, de stijl en het design van HJC-helmen zijn niet alleen aantrekkelijk en opvallend, maar ook functioneel en veilig. Met een breed scala aan ontwerpen en stijlen om uit te kiezen, is er voor elke rijder een HJC-helm die past bij hun persoonlijke stijl en behoeften.

HJC RPHA-modellen

HJC RPHA helmen zijn motorhelmen van het merk HJC. De RPHA-serie staat bekend om zijn lichte gewicht, aerodynamisch ontwerp en geavanceerde veiligheidsfuncties.

De RPHA-helmen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, waaronder de RPHA 11, RPHA 70 en een systeemhelm. De RPHA 91. Deze motorhelmen hebben een buitenschaal gemaakt van geavanceerde materialen zoals koolstofvezel, aramidevezel en glasvezel, wat zorgt voor een hoge sterkte, fijne pasvorm en licht gewicht.

De helmen zijn ook voorzien van geavanceerde ventilatiesystemen die helpen om je koel te houden en het comfort te verbeteren tijdens het rijden. Sommige modellen hebben ook geïntegreerde zonnevizieren en Pinlock-lenssystemen om het zicht te verbeteren en het beslaan van het vizier te verminderen.

De HJC RPHA-serie staat bekend om zijn hoogwaardige constructie, geavanceerde functies en stijlvolle ontwerp, waardoor deze een populaire keuze is onder motorrijders over de hele wereld.

Zo biedt HJC misschien wel de ruimste collectie motorhelmen aan, voor de scooterrijder, diverse motorrijders, van sport chopper naar retro model.

Bij Motorhuis Bakker vind je deze uitgebreide collectie terug in de winkel en webshop. Met deze collectie motorhelmen zijn we in staat iedere motorrijder perfect te helpen, in iedere prijsklasse!

Vragen over HJC helmen?

Heb je nu vragen over welk model helm het beste bij jou of je budget past?. Schroom dan niet om gezellig langs te komen in onze winkel of stel je vraag online. Het team van Motorhuis Bakker helpt je graag.